Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα 11 Μαΐου


άνοιγμα καταστημάτων



Πλησιάζει η δεύτερη ημερομηνία- κλειδί για την σταδιακή άρση των μέτρων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.  

 Όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα η δεύτερη φάση που ξεκινά από τη Δευτέρα 11 Μαΐου περιλαμβάνει το άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου (οι λοιπές κατηγορίες όσων δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου) εκτός από τα εμπορικά κέντρα (malls) η ημερομηνία άρσης του λουκέτου των οποίων, παραμένει ασαφής.   Και εδώ θα ισχύουν οι κανόνες της πρώτης φάσης σε ό,τι αφορά στους κανόνες τήρησης υγιεινής ενώ στο εξής  επιτρέπεται στις λαϊκές, η πώληση βιομηχανικών ειδών.   Επίσης ανοίγουν οι σχολές οδηγών.

 Για τις σχολές οδηγών είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο. Επίσης υποχρεωτικά είναι τα γάντια μιας χρήσης και η χρήση αντισηπτικού.   Σε ό,τι αφορά στους κανόνες για την επανεκκίνηση λειτουργίας των καταστημάτων του λιανεμπορίου ισχύει: - Έως 20 τμ-4 άτομα - Από 20 έως 100τμ -4 άτομα +1 άτομο ανά 10 τ.μ. για την επιφάνεια από 20 έως 100 τμ - Άνω των 100 τμ -12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 τμ - Άνω των 300 τμπου αναπτύσσονται σε επίπεδα ισχύει το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο   

Παράλληλα, ισχύει η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων ενώ σε ό,τι αφορά στις λαϊκές αγορές ορίζεται:  -Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 5 μέτρα -Ελάχιστη απόσταση μεταξύ ατόμων (επαγγελματιών και καταναλωτών) τα 2 μέτρα. - Μέγιστο ποσοστό συμμετοχής το 50% των δραστηριοποιούμενων εμπόρων και παραγωγών. - Διπλές λαϊκές αγορές προς αποφυγή έντονου συνωστισμού.



 Πηγή: www.lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου